Omgeving

Knokke-Heist en omgeving hebben u zeer veel te bieden.

Vooreerst is er het mondaine centrum waar bekende merken hun winkels hebben en waar terrasjes, bistro’s en restaurants u veel ontspanningen kunnen geven.

Het prachtige zandstrand met zijn strandbars is voor de zonaanbidders de ideale plaats maar ook in de winter kunt u uitwaaien aan het strand.

Het ongerepte natuurreservaat ‘Het Zwin’, beter bekend als de internationale vogelluchthaven is op 5 km van het hotel te vinden. Op het strand van “Het Zwin”  zijn nog altijd eeuwenoude haaientanden te vinden en doorheen de duinen is een belevingsparcours.

De uitgestrekte polders bij Knokke met kleine dorpjes kunt u ontdekken per fiets. Ook kunt u Sluis, Damme en het historische en vooral bezienswaardige Brugge dat als middeleeuwse stad is opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO bezoeken.

Kunst- en cultuurliefhebbers kunnen hun gading vinden in de vele kunstgalerijen, het jaarlijkse foto- en humorfestival, het Sincfala-museum in Heist en het oorlogsmuseum in Ramskapelle.

Links

Lees meer…

Golfen is in Knokke lust. Professionals zeggen dat de golfbaan van Knokke de beste van Vlaanderen is en zelfs de mooiste van België.

De beroemde ZOUTE GRAND PRIX is ieder jaar weer een belangrijk en groots evenement

Het tennistoernooi Optima Open wordt ieder jaar gehouden in de prestigieuze Royal Zoute Tennis Club in Knokke-Heist.

Een van ‘s werelds enige polotornooien op zand is een fascinerend schouwspel van paarden en bal.  Ieder jaar de bewonderen op het strand tegenover de Meerlaan.

Het internationaal vuurwerkfestival Knokke-Heist, dat ieder jaar in augustus wordt gehouden, behoort ongetwijfeld tot de absolute wereldtop. Sinds 1970 wordt op het strand van deze badstad een pyrotechnisch spektakel gebracht door landen van over de hele wereld. Zonder enige moeite schaart Knokke-Heist zich dan ook naast Cannes, Montreal, Monte Carlo en Hannover.